Nieuws

21-01-2023

Silicone Expo Europe

Van 21-23 maart vindt in de RAI Amsterdam de Silicone Expo Europe plaats. Een specialistische vakbeurs voor professionals en branchegenoten uit de toeleveringsketen van siliconen. Tijdens de beurs en conferenties presenteren bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen, technieken en innovaties op het gebied van siliconen. Ook ZORGE neemt deel aan deze beurs. De Silicone Expo wordt samen georganiseerd met de Tape & Functional Film (TFF) Expo.

Meer informatie vindt u op de website van het evenement. Noteer de data en bezoek onze stand op nummer 510.

 

10-01-2023

TPE-metaaldelen

Onze Duitse zusterorganisatie Hoffmann GmbH heeft haar portfolio in december uitgebreid met een investering in een nieuwe en unieke productietechniek: het overmoulden en hechten van zeer kleine en hoognauwkeurige TPE-delen op metaal. De bijzondere multicomponenten TPE spuittechniek vormt een welkome aanvulling op de reeds aanwezige specialiteiten in micro-bonded rubber-metaal delen. De machines zijn speciaal ontwikkeld en aangeschaft voor de seriematige productie van anker elementen in ventielen. Deze worden toegepast voor de comfort verstelling van een nieuwe generatie van autostoelen. Het spuitgiet proces is volledig geautomatiseerd, waarbij de onderdelen 100% door middel een vision systeem worden gecontroleerd. 

Kijk op de 
website van Hoffmann voor meer informatie. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die we in TPE voor u kunnen bieden? Stuur ons een mail naar info@zorge.com.


 

09-01-2023

Rubber onderdelen "made in EU"

Heeft u er ooit aan gedacht om de productie en levering van rubber vormdelen uit Azië weer naar Europa te verplaatsen? Nieuwe investeringen in machines en maanden onderzoek hebben bewezen dat we met onze Hongaarse fabriek heel goed in staat zijn om onderdelen van Europese kwaliteit te leveren tegen Aziatische prijsniveaus.

Heeft u interesse om de toelevering van rubber vormdelen naar Europa te verplaatsen? We ontvangen graag uw aanvraag om u een prijsgunstig aanbod te doen! Stuur uw verzoek naar info@zorge.com.


 

05-07-2022

Uitbreiding geautomatiseerde vision control Hongarije

Onlangs heeft Zorge Hongarije een nieuw en ‘state-of-art’ geautomatiseerd vision control systeem in gebruik genomen. Met dit nieuwe systeem kunnen rubber onderdelen met zeer hoge snelheid en nauwkeurigheid worden controleerd op de juiste maatvoeringen en kwaliteit. Het systeem wordt ingezet voor verschillende producten die in de Hongaarse fabriek van ZORGE worden gemaakt. Het vormt tevens een welkome aanvulling op de controle systemen die al in de vestigingen in Nederland en Duitsland worden ingezet. Zie ook onze demo op YouTube. 

 

28-10-2021

HOFFMANN onderdeel van ZORGE

ZORGE heeft onlangs Hoffmann GmbH overgenomen. Deze stap volgt op de strategische samenwerking die beide ondernemingen in 2016 met elkaar zijn aangegaan.

In de afgelopen vijf jaar zijn de bedrijven steeds intensiever op diverse vlakken gaan samenwerken. Na jaren van voorbereiding is de laatste stap in de transitie nu een feit. De eigendomsoverdracht werd op 21 september jongstleden officieel in Kirchheim unter Teck in Duitsland bekrachtigd. Klik hier voor het volledige persbericht.  

 

08-04-2021

10 PPM leveranciersstatus PACCAR

Voor het 13e achtereenvolgende jaar heeft ZORGE het “10 PPM leverancierscertificaat” van PACCAR behaald voor haar leverprestaties in 2020. 

Deze kwaliteitsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een selecte groep van leveranciers die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. PACCAR is een globale marktleider in de vrachtwagen industrie die trucks produceert onder merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF Trucks. 

 

26-06-2020

Productiecapaciteit LSR spuitgieten uitgebreid

Het machinepark van de Katwijkse productievestiging is deze maand uitgebreid met een nieuwe LSR spuitgietmachine voor productie van siliconen onderdelen.

De uitbreiding van het park ging gepaard met een aantal verbeteringen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd in de infrastructuur en de productiehal voor het spuitgieten. Hiermee vergroot het bedrijf de basis voor verdere groei in LSR siliconen onderdelen voor de maakindustrie. 

 

22-01-2020

Geactualiseerde voorwaarden

Onze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn met ingang van 1 januari 2020 geactualiseerd. De voorwaarden zijn bijgewerkt naar de stand van huidige tijd en vervangen de oude voorwaarden uit 2008. Wij bevelen u aan om bij overeenkomsten en opdrachten deze voorwaarden door te nemen. De vernieuwde voorwaarden zijn terug te vinden op onze internetsite www.zorge.nl/Bedrijf/Voorwaarden.

 

07-10-2019

Plasmatechnologie voor micro rubber-metaaldelen

Dit jaar heeft de plasmatechnologie zijn intrede gedaan binnen de ZORGE HOFFMANN groep. De technologie wordt door de Duitse vestiging HOFFMANN ingezet om rubber vormdelen, metaaldelen en kunststofdelen te voorzien van zeer nauwkeurige en hoogwaardige HOFFPLAS coating. Deze nano-coatings reduceren onder andere ongewenste stick-slip effecten en statische wrijving van dynamische toepassingen van rubber onderdelen. Interesse? Informeer dan naar onze mogelijkheden.

 

10-04-2019

Productie rubbervormwerk uitgebreid

ZORGE Hongarije heeft onlangs vier nieuwe rubber spuitgietmachines in gebruik genomen om aan de groeiende vraag in rubber vormdelen te kunnen voldoen. De nieuwe machines beschikken over sluitkrachten tot en met 4500 kN en zijn uitgerust met de nieuwste technieken voor automatische productie van rubber onderdelen: kerntrek- en borstelsystemen, wisselplaten en druk/perslucht systemen voor betere matrijsontvorming, afvoer van producten en snellere reiniging van matrijzen. 

 

03-12-2018

Vision control

„Zero-defect” levering is een veelgevraagde wens van onze klanten in de verwarmingsindustrie en automobielindustrie. Om nog beter aan deze wens te voldoen beschikt ZORGE over geautomatiseerde vision control systemen op haar LSR spuitgiet processen. Siliconen onderdelen kunnen aan de productielijn volledig automatisch met digitale camera’s worden gecontroleerd op mogelijke afwijkingen en op kwaliteit worden gesorteerd. Met deze nieuwe technieken bieden we onze klanten een nog hogere betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten. 

 

28-5-2018

Privacy wetgeving

In het kader van de invoerde privacy wetgeving (AVG) hebben wij onze privacy verklaring vernieuwd. In onze privacy statement kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens. Heeft u hierover vragen of opmerkingen? Mail dan naar privacy@zorge.com. 

 

15-6-2017

Technologiedagen bij HELLA

In juni organiseerden ZORGE en HOFFMANN een tweetal technologiedagen bij de Roemeense vestiging van het HELLA concern, een vooraanstaand producent in de auto-industrie van elektronica, verlichtingssystemen en after-market onderdelen. Tijdens het evenement, dat enthousiast werd bezocht door vijftig medewerkers uit diverse disciplines, werd informatie en kennis uitgewisseld over elastomeren, verwerkingstechnieken en toepassingsgebieden.

 

14-4-2017

Standaard delen

Ons leveringsprogramma is uitgebreid met standaard rubberdelen. Naast klantspecifieke rubber vormdelen bieden we nu een omvangrijk pakket aan bonded seals, rubbermetaal dempers, gamma-ringen, stangafdichtingen, O-ringen en X-ringen.

Standaard rubberdelen worden alleen op aanvraag aangeboden. Informeer naar onze mogelijkheden.

 

1-3-2017

10 PPM Leveranciersprestatie

In 2016 heeft ZORGE voor het negende achtereenvolgende jaar haar leveranciersstatus bij DAF-PACCAR geprolongeerd.

PACCAR is een globale marktleider in de vrachtwagen industrie en levert onder merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF Trucks. Ieder jaar kent PACCAR het “10 PPM Quality Achievement” predicaat toe aan een selecte groep van leveranciers die voldoen aan de kwaliteitsstandaarden. Hierin wordt onder andere vereist dat de uitval van geleverde onderdelen kleiner moet zijn dan 10 PPM (parts per million).

 

1-11-2016

Productie rubbervormwerk uitgebreid

Onlangs heeft ZORGE haar productiecapaciteit in Hongarije uitgebreid om aan de groeiende vraag naar rubber producten te kunnen voldoen. In oktober werd een nieuwe productiehal in gebruik genomen en werd het machinepark met twee spuitgietmachines met sluitkrachten van 4000kN uitgebreid. Daarnaast is geïnvesteerd in faciliteiten voor het assembleren van samengestelde (rubber) onderdelen. Hiermee versterkt het bedrijf haar positie in de Centraal-Europese toeleveringsmarkt en wordt er voortgebouwd op de ervaring en kennis die in de afgelopen jaren is opgedaan in koudkanaaltechnieken, matrijzenbouw en productieautomatisering.

 

1-4-2016

Nederlands-Duitse rubber alliantie

ZORGE slaat de handen ineen met Hoffmann GmbH uit Duitsland. Beide gespecialiseerde familiebedrijven met productievestgingen in Nederland, Duitsland en Hongarije, zullen voortaan nauw gaan samenwerken op het gebied van rubber precisiedelen.  Het Duitse bedrijf HOFFMANN uit Kirchheim unter Teck heeft zich naast rubber vormwerk gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige en zeer nauwkeurige rubber-metaal en rubber-kunststofdelen. Beide bedrijven vullen elkaar naadloos aan in markten alsmede in productietechnieken. De strategische samenwerking werd in maart dit jaar beklonken tijdens een gemeenschappelijke bedrijfspresentatie door de directeuren Jochen Kugler, Dino Zorge en Dr. Andreas Hoffmann (v.l.n.r.).

Klik hier voor het volledige persbericht.