Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers

2K Spuitgieten met LSR

2-Componenten (multishot) spuitgieten met vloeibaar siliconenrubber (LSR) biedt unieke en nieuwe mogelijkheden voor onderdelen uit een combinatie van een hard thermoplast en zacht siliconen deel.

Nieuwe ontwerpmogelijkheden, verhoogde productiviteit, efficiëntere procesbeheersing en vereenvoudigde logistiek zijn enkele van de vele voordelen die 2C spuitgieten met LSR kan bieden.

Het links getoonde membraandeel bestaat uit twee PBT kunststofdelen met een membraan van siliconen. Het 2-componenten spuitgieten vindt plaats door middel van een draaimatrijs. Hierbij wordt eerst het kunststof en vervolgens het LSR siliconen membraan aangespoten. Het productieproces is volledig geautomatiseerd zonder enige vorm van voor- of nabehandeling.

Het onderdeel rechts is een siliconen terugslagklep met afdichting gehecht aan een nylon buis. Het C+C spuitgieten vindt plaats door middel van twee achtereenvolgende spuitgietbewerkingen. Eerst wordt de buis geproduceert en vervolgens wordt deze geplaatst in een tweede matrijs waarin de buis wordt omspoten met LSR siliconen.

De speciale hechtingseigenschappen van het LSR zorgen ervoor dat het membraan chemisch en daardoor zeer duurzaam wordt gehecht aan het kunststof, zonder dat daarvoor een hechtmiddel of hechtingsbehandeling nodig is.

Informeer naar de mogelijkheden die wij op 2C gebied voor uw onderdelen kunnen bieden.