Producten

Productgroepen met productvoorbeelden en informatie over materialen en productietechnieken

Technieken

Productietechnieken met productvoorbeelden en informatie over materialen

Materialen

Toegepaste materialen met productvoorbeelden en informatie over productietechnieken

Cases

Voorbeelden van recent uitgevoerde projecten met opdrachtgevers

LSR Stankafsluiter in waterafvoer

Met het spuitgieten van LSR, oftewel ‘liquid injection moulding’ (LIM) worden siliconen onderdelen volautomatisch zonder restafval en nabewerkingen in één bewerkingsstap gemaakt.

Tijdens het injecteren kunnen door de hoge vloeiweg-wanddikte verhouding van het LSR materiaal zeer hoge nauwkeurigheden en zeer dunne wanddikten worden bereikt.

Zo ook bij deze terugslagventielen die als stankafsluiter worden ingezet in waterloze urinoir systemen van WhiffAway. Daarmee wordt zeer veel op het verbruik van spoelwater bespaard.

De wanddikte van het ventielklepje loopt aan het einde terug tot 0,2 mm. Een bijzonderheid die alleen met LSR spuitgieten te realiseren is. Het ventiel moet zich namelijk bij de geringste vloeistofdruk openen en zich daarna weer volledig sluiten.

De ventielen kunnen ook als 2-componenten oplossing gemaakt worden. Daarbij wordt het LSR ventiel direct op de kunststof drager gespoten.

Graag overtuigen wij u van de voordelen van LSR producten gemaakt met hoge nauwkeurigheden, korte cyclustijden en hoge productiviteit.